Geen tijd is waarschijnlijk het meest genoemde excuus als het om bewegen gaat. Uiteindelijk blijkt het ‘prioriteit’ en dat ervaar je zodra je je (hard)loopschoenen aan doet. Het is één van de meest laagdrempelige vormen van bewegen en toch kost het ‘ons’ (want ik ben geen haar beter) soms heel veel moeite..

In 2021 werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt als het gaat om tijd. Ik besloot samen met mijn zus (wonend in Friesland) sterk te zijn en ging voor haar én de Maarten van der Weijden Foundation de marathon van Rotterdam hardlopen. Het was in één van de meest drukke periodes van mijn leven en ondanks dat lukte het me om drie keer per week te trainen zodat ik in een korte periode van vijf maanden voorbereiding, fit, de marathon kon lopen. Tijd blijkt echt prioriteit en daarom ben ik naast mijn werk als Leefstijlcoach nu ook ambassadeur van de loopsport.

Mijn doel is om zoveel mogelijk bewoners in Empel e.o. aan de start te krijgen, want zeg eens eerlijk: ben je echt druk of maak je vooral tijd voor heel veel andere dingen? Graag zie ik je aan de start bij de Omloop van Empel!

Stralende groet!

Jildou Bakker-Tolsma

Ps. kun je wel een setje gebruiken? Luister de podcast ‘Mama gaat hardlopen’ op Spotify of Apple podcast.