Hardlopen…..Ik ben er in de zomer van 2011 mee begonnen en loop sindsdien één tot twee keer in de week, zomer en winter, vakantie of niet.Nadat onze dochter in 2009 was geboren, kwam het sporten een beetje op een laag pitje te staan. Zoals iedere jonge ouder heb je er vanaf dat moment een andere fulltime hobby bij.Na bijna twee jaar weinig gesport te hebben, besloot ik op zoek te gaan naar een sport die enerzijds niet veel tijd vergt, maar waarbij je tegelijkertijd wel veel calorieën verbrand. Klinkt te mooi om waar te zijn…maar met hardlopen kan dat.Op de momenten in de week dat het mij het beste uitkwam, trok ik mijn hardloopschoenen aan en kon ik zo vanuit de voordeur beginnen met sporten. Meteen in beweging, zonder eerst een ritje naar de sportschool te hoeven maken. En dan verbrand je met hardlopen ook nog eens veel calorieën!De eerste kilometers samen met Evy gelopen (zoals zo velen). Die Belgische Evy loodste mij naar mijn eerste 5 km. En toen begon het te kribbelen….zou die 10 km er ook in zitten, tuurlijk! Op naar de 10 km. Het is leuk om zo steeds je doelen bij te stellen. Of meer kilometers of een snellere tijd.

In 2013 deed ik voor het eerst mee aan een hardloop wedstrijd. De Vestingloop in Den Bosch.Hoewel je normaal gesproken bij een wedstrijd voor de nummer 1 positie gaat, zie ik dat bij een hardloop wedstrijd toch anders. Ik ben namelijk zeker niet zo goed en fanatiek als vele andere (bestuursleden). Maar bij een hardloop ’wedstrijd’ maakt dat dus helemaal niet uit. Je kan ook zonder nummer 1 te worden, genieten van de sfeer en het enthousiasme van andere lopers.Als je nog nooit een wedstrijd gelopen hebt, is dat lastig uit te leggen. Mensen staan rijen dik langs de kant, er wordt geklapt en aangemoedigd. Er wordt muziek gespeeld en verderop staat een DJ te draaien….Ik meen serieus dat ik nog nooit zo gemakkelijk de kilometers onder mijn schoenen door heb zien vliegen. Het was echt genieten, kippenvel!En dat blijft zo. Iedere wedstrijd weer. Dus heb ik de jaren erna nog een paar keer mee gedaan aan de Vestingloop.

Ondertussen begon Stefan Edwards, die ik toevallig al jaren ken, in 2014 met het organiseren van een eigen hardloop evenement in zijn ‘dorp’ Empel.Toen wij in 2016 zelf in Empel kwamen wonen, was er uiteraard geen betere integratie denkbaar, dan me in te schrijven voor één van de afstanden bij de Omloop van Empel. Hoewel kleinschaliger, zeker niet minder gezellig! En goed geregeld, dat had Stefan met zijn team goed voor elkaar.In de aanloop van de editie van 2018 had ik voor mijn gevoel te weinig getraind en besloot ik niet mee te doen als loper. Toen mijn overbuurman Maarten Mathot hier lucht van kreeg, werd ik uiteraard meteen gevraagd om me dan op te geven als vrijwilliger.Tijdens het opbouwen van het parcours raakte ik wat aan de praat met enkele bestuursleden en op een gegeven moment werd de vraag gesteld of ik geen interesse had om in het bestuur plaats te nemen.

En zo nam ik in september 2019 plaats in het bestuur van de Omloop van Empel en hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de volgende edities van dit fantastische hardloop evenement.