Toen eind 2015 duidelijk werd dat ik aan de chemo moest werd mij geadviseerd om te beginnen met stevig wandelen en daarna met hardlopen. Een advies waar ik, Ellen Pauel (1960) nog steeds dankbaar voor ben. Met begeleiding van een speciale fysiotherapeut kon ik tijdens mijn behandeling zelfs nog meedoen aan de 5km van de Vestingloop. Een onbeschrijflijk gevoel maakte zich van mij meester toen ik samen met mijn partner Winfried, die automatische mee de loopwereld werd ingetrokken, over de finish kwam. Geen toptijd natuurlijk maar wát een ervaring. 

We zijn nooit meer opgehouden met lopen. Hardlopen op beperkte schaal, maar wandelen met grote regelmaat. Vaak in of rond Empel maar ook in Zeeland waar we in de zomermaanden vaak gedurende langere tijd verblijven. Of we nu langs het Maximakanaal of door de duinen op de Kop van Schouwen lopen maakt niet uit.  Het is allemaal bijzonder. 

Al langer betrokken bij de organisatie van de Midzomernachtwandeltocht in Rosmalen wil ik graag een bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van het wandelgedeelte van de Omloop van Empel.

Wij wonen sinds 2007 in Empel. De twee dochters zijn al lang het huis uit. Winfried gaat dit jaar met pensioen. Dus er komt wat meer tijd beschikbaar om te investeren in de directe woonomgeving. Om iets te doen voor het dorp waar we intussen al weer zo lang wonen.